Reconditionare linoleum sau covor pvc uzat intr-un timp scurt

Cum reconditionam pardoseala din linoleum in cel mai scurt timp?

Ce inseamna reconditionare linoleum sau covor pvc?

Reconditionarea pardoselii din linoleum presupune refacerea suprafeței si obtinerea unui aspect nou, fie prin curățare și șlefuire, fie prin aplicarea unui nou strat superior de uzura. Acest proces poate îmbunătăți aspectul și durabilitatea pardoselii și poate prelungi durata de viață a acesteia. Pașii exacti implicați în reconditionarea unei pardoseli de linoleum pot varia în funcție de stare și de metoda utilizată, dar de cele mai multe ori includ curățarea, șlefuirea și aplicarea unui nou finisaj.

Care este durata de viata a unei pardoseli reconditionate?

Durata de viață a unei pardoseli de linoleum reconditionat depinde de mai mulți factori, cum ar fi calitatea finisajului utilizat, volumul de trafic pe care îl primește podeaua și nivelul de întreținere efectuat. În medie, o pardoseală de linoleum finisată si bine întreținută poate dura între 5 și 10 ani. Cu toate acestea, aceasta este doar o estimare și unele pardoseli se pot comporta diferit în funcție de conditiile specifice locului unde sunt instalate. Pentru a prelungi durata de viață a unei pardoseli de linoleum refinisat, este important să urmați regulile de întreținere adecvate: utilizarea barierelor de praf în zonele cu trafic intens și curățarea regulată a pardoselii pentru a preveni murdăria și deteriorarile mecanice cauzate de praf (acesta are o actiune abraziva si in final zgârie suprafața)

Cât durează reconditionarea unei pardoseli uzate?

Durata de timp necesară pentru a refinisa o pardoseala de linoleum poate varia, dar de obicei se incadreaza in termenul de 1-3 zile de la prima pana la ultima etapa. Perioada de timp exactă depinde de mai mulți factori, cum ar fi dimensiunea pardoselii, starea acesteia și metoda utilizată pentru refinisare.
De exemplu, pentru a reface o suprafata mică de linoleum, în stare bună, care este curățată și șlefuită, poate dura doar o zi, în timp ce o pardoseala mai mare, cu crăpături și zgârieturi multiple, care necesită șlefuire și o acoperire completă a finisajului poate dura 2 /3 zile sau mai mult. În general, cel mai bine este să acordați timp suficient procesului de refinisare, deoarece grăbirea procesului poate duce la un finisaj de calitate inferioară.

Care sunt pasii necesari?

Acestia sunt pașii generali implicați în reconditionarea unei pardoseli de linoleum:

  • Curățare: Pardoseala este curățată temeinic pentru a îndepărta murdăria, murdăria și orice finisaj vechi care ar putea fi prezent.

Linoleum Tarkett uzat cu vechime de peste 10 ani

  • Slefuire: Orice zgârieturi sau imperfecțiuni sunt șlefuite pentru a crea o suprafață cat mai netedă. Acest pas se face folosind un șlefuitor profesional.

Slefuim linoleum si covor PVC folosind utilaje specializate

Slefuim linoleum si covor PVC folosind utilaje specializate

Slefuim linoleum si covor PVC folosind utilaje specializate

Starea pardoselii din linoleum dupa slefuirea cu slefuitorul profesional

  • Reparații: orice fisuri sau găuri din pardoseala sunt umplute și netezite (pe cat posibil)
  • Aplicarea unui nou finisaj: un nou strat de finisaj este aplicat pe podea folosind o rolă sau o perie. Finisajul ajută la protejarea pardoselii și la îmbunătățirea aspectului acesteia. Lucram cu producatorul elvetian Atramex pentru materialele necesare. Tot in acest pas, putem adauga "cipsurile" de design, folosind un dispozitiv specializat pentru distribuirea uniforma a chipsurilor decorative.

Aplicam produse profesionale Atramex pentru durabilitate si calitate mare a finisajului

Aplicam produse profesionale Atramex pentru durabilitate si calitate mare a finisajului

Aplicam produse profesionale Atramex pentru durabilitate si calitate mare a finisajului

Aplicam produse profesionale Atramex pentru durabilitate si calitate mare a finisajului

  • Uscarea: pardoseala este lăsată să se usuce conform instrucțiunilor producătorului.
  • Sigilarea: Aplicarea unui lac de etansare Atramex dupa uscarea finisajului, pentru a proteja în continuare pardoseala și pentru a îmbunătăți durabilitatea.

Aplicam produse profesionale Atramex pentru durabilitate si calitate mare a finisajului

  • Pasul final: admirati rezultatul!

Pardoseala finisata, linoleum reconditionat gata de utilizare multi ani de acum inainte.

Va ajutam cu proiectul dvs, indiferent de dimensiune!

Dați o viață nouă pardoselilor dvs. de linoleum sau covor pvc cu serviciile noastre profesionale de reconditionare linoleum / covor pvc! Echipa noastră de profesioniști va reda strălucirea și durabilitatea pardoselilor dvs., oferindu-le un aspect proaspăt și curat, care va prelungi durata de viata a pardoselilor existente. De la curățare la șlefuire până la aplicarea unui nou finisaj, ne vom ocupa de fiecare pas al procesului pentru a asigura un rezultat de înaltă calitate.

Contactați-ne astăzi și discutam punctual legat de nevoile dvs!

Concept Evolution Srl

info@pardoseli.ro