Reciclare pardoseli din covor PVC si linoleum - Tarkett

Linoleum | Covor PVC | Tarkett


Reciclare pardoseala? Ai vointa. Avem calea.

Cu o istorie de 140 de ani, Tarkett este lider mondial în soluții inovatoare de pardoseli, iar una dintre prioritățile noastre este protejarea mediului. Putem fi cu toții de acord că reciclarea materialelor sigure este un lucru bun. Păstrează resursele naturale ale lumii și contribuie major la reducerea schimbărilor climatice. Reciclarea sună bine în teorie, dar mai bună este transpunerea ei în practică.


reciclare-linoleum-covor-pvc-tarkett-concept-evolution


Sustenabilitate integrată

Tarkett a implementat o strategie cuprinzătoare de sustenabilitate bazată pe un design avansat "Tarkett Closed-Loop Circular Design" și astăzi este lider în transformarea industriei de pardoseli spre economia circulară inspirată de principiile Cradle to Cradle®.


tarkett-recicleaza-linoleum-uzat-covor-pvc-folosit


Tarkett ReStart

Lansată în Scandinavia, Germania și Franța, tehnologia inovatoare va funcționa în cadrul programului de preluare și reciclare ReStart® de la Tarkett. Acesta va acoperi inițial pardoseala omogenă post-utilizare realizată după 2011, ceea ce înseamnă că pardoseala nu conține ftalați, un tip de plastifiant care nu mai este utilizat în pardoseala Tarkett.

Tarkett a ridicat nivelul, oferindu-le clienților din Europa o oportunitate unică de a recicla pardoseala omogenă postutilizată, economisind emisiile de carbon, prevenind risipa și construind impulsul asupra obiectivelor lor de sustenabilitate. Pardoseala va fi reciclată și transformată în materii prime pentru produse noi.


program-circular-pardoseli-uzate-tarkett-restart


Avantaje client

  • Emisii mai mici - reciclarea pardoselilor din PVC ajută la economisirea emisiilor de carbon, evitând consumul de energie necesar pentru extragerea și prelucrarea materiilor prime și emisiile provenite de la incinerare și depozitare; 1 mp de reciclare omogenă a deșeurilor de PVC iQ post-utilizare economisește 9,8 kg de CO2*.
  • Reducerea deșeurilor - Reduceți deșeurile până la zero și economisiți costurile de eliminare.
  • Pardoseli circulare - PVC-ul poate fi reciclat eficient de până la opt ori**. Așadar, vom putea crește conținutul de reciclare al produselor noastre, oferindu-vă pardoseli mai durabile. Obiectivul nostru este de a include 30% materiale reciclate în volum în produsele noastre până în 2030.
  • Clădiri ecologice - Reciclând și achiziționând pardoseli cu conținut reciclat, sunteți cu un pas mai aproape de obținerea certificărilor pentru clădiri ecologice.
  • Un serviciu eficient de preluare și reciclare - În perioada 2010 și 2020 am colectat deja 109.000 de tone de pardoseli post-instalare și post-utilizare la nivel global, inclusiv pardoseli din PVC.

Cum inlaturam pardoseala veche?

Scoaterea, îndepărtarea și curățarea adezivului de pardoseala

Decopertarea pardoselilor din:

De asemenea, oferim servicii de CURATARE COVOR PVC prin slefuire.

Portofoliul nostru de indepartare pardoseli PVC si linoleum, in vederea reciclarii.Articole similare

Cum curatam pardoseala din linoleum
Cum curatam pardoseala din linoleum
Cum curatam pardoseala din linoleum Sfaturi de curățare zilnică și în profunzime pentru pardoseli fără pată Rezumatul proiectului Timp total: 30 de minute Nivel de calificare: ...
Linoleum
Linoleum
Linoleum Istoria pardoselilor din linoleum natural Devenit in decursul timpului unul dintre cele mai utilizate materiale de acoperire pentru pardoseli, linoleumul a fost inventat de...