Ghidul complet al pardoselilor PVC

Ce este pardoseala din PVC? Ghidul complet

PVC-ul este o suprafață de pardoseală sintetizată, care este durabilă, are un preț rezonabil și este ușor de instalat. Datorită adaptabilității sale, durabilității în zonele umede și asemănării cu parchetul din lemn masiv și plăcile de piatră, pardoseala din PVC în formă de dale,scânduri și role câștigă în popularitate.

Pardoseala din PVC este o soluție realizată din numeroase straturi de diferite substanțe fuzionate pentru a crea o suprafață de pardoseală extrem de rezistentă, utilă și cu un preț rezonabil. Plăcile de vinil de lux (LVT) și rolele de covor PVC sunt cele 2 tipuri principale de pardoseală din PVC. Deși LVT și rolele PVC sunt toate formate din aceleași elemente, acestea sunt construite în mod unic pentru a obține rezultate distincte. De exemplu, unele dintre cele mai bune modele de pardoseală din plăci de vinil sunt perfecte pentru recrearea lemnului masiv adevărat.

Veți înțelege mai multe despre pardoselile din PVC în acest articol.

pardoseala-lvt-mflor-fonteyn-design-piatra-linoleum.ro

Tipuri de pardoseli PVC

Pardoselile PVC sunt disponibile într-o varietate de tipuri, fiecare cu propriile avantaje și dezavantaje. Este important să alegeți tipul de pardoseală PVC potrivit pentru nevoile dvs., luând în considerare bugetul, durabilitatea și aspectul dorit.

Iată câteva dintre cele mai importante lucruri de luat în considerare atunci când alegeți un tip de pardoseală PVC:

 • Buget: Pardoselile PVC pot varia în preț, de la accesibile la scumpe. Este important să stabiliți un buget înainte de a începe să cumpărați.
 • Durabilitate: Pardoselile PVC sunt în general durabile, dar unele tipuri sunt mai durabile decât altele. De exemplu, pardoseala PVC de lux (LVT) este cea mai durabilă opțiune.
 • Aspect: Pardoselile PVC sunt disponibile într-o gamă largă de modele și culori. Puteți alege un model care să imite lemnul masiv, piatra sau orice alt material doriți.

Odată ce ați luat în considerare toate aceste lucruri, puteți alege tipul de pardoseală PVC potrivit pentru nevoile dvs.

Dale de vinil de lux (LVT)

Sunt concepute pentru a semăna cu ceramica, porțelanul sau piatra naturală. Aceste plăci de vinil conțin, de asemenea, un strat de vinil mai gros, care le crește durabilitatea și rigiditatea, cu modele și texturi care produc imagini remarcabil de realiste. Pardoseala LVT este ideală pentru spații comerciale, restaurante, pivnițe, bucătării și alte zone, deoarece este extrem de rezistentă și impermeabilă. Pardoseala din plăci de vinil de lux va rămâne imaculată și este de lungă durată dacă folosiți în mod regulat un detergent special conceput pentru pardoseli PVC.

Pardoseala LVT cu clic este mai ușor de instalat, iar întreținerea este poate cea mai lipsită de probleme.

Avantajele pardoselii din plăci de vinil de lux

 • Durabilitate: Pardoseala LVT este extrem de durabilă și poate rezista la trafic intens și la uzură.
 • Rezistență la apă: Pardoseala LVT este impermeabilă, ceea ce o face ideală pentru bucătării, băi și alte zone umede.
 • Aspect realist: Pardoseala LVT este disponibilă într-o gamă largă de modele și culori, care imită lemnul masiv, piatra și alte materiale naturale.
 • Ușor de instalat: Pardoseala LVT este relativ ușor de instalat, chiar și pentru începători.
 • Ușor de întreținut: Pardoseala LVT este ușor de curățat și întreținut.

Utilizări ale pardoselii din plăci de vinil de lux

 • Spații comerciale: Pardoseala LVT este o alegere populară pentru spațiile comerciale, cum ar fi birouri, magazine, restaurante și hoteluri, datorită durabilității și rezistenței sale la apă.
 • Case: Pardoseala LVT este, de asemenea, o alegere populară pentru case, deoarece este durabilă, rezistentă la apă și ușor de întreținut.

Concluzie

Pardoseala din dale LVT este o opțiune excelentă pentru o gamă largă de aplicații, atât comerciale, cât și rezidențiale. Este durabilă, rezistentă la apă, ușor de instalat și de întreținut. Dacă sunteți în căutarea unei pardoseli care să arate bine și să dureze mulți ani, pardoseala LVT este o alegere excelentă.

pardoseala-lvt-desginflooring-linoleum.ro

Sfaturi pentru întreținerea pardoselii din plăci de vinil de lux

 • Pentru a curăța pardoseala LVT, folosiți un mop umed și un detergent pentru podele special conceput pentru pardoseli PVC.
 • Evitați să folosiți detergenți agresivi sau abrazivi, deoarece acestia pot deteriora pardoseala.
 • Dacă aveți pete pe pardoseala LVT, curățați-le imediat cu un mop umed și un detergent pentru podele special conceput pentru acest tip de pardoseli.
 • Pentru a proteja pardoseala LVT de zgârieturi și uzură, puteți folosi un covor sau un preș.

Pardoseala PVC in format rola

Rolele de covor PVC reprezinta o opțiune populară de mulți ani datorită impermeabilității și prețului scăzut. Tehnologia modernă a permis pardoselii din PVC în rulouri să progreseze semnificativ în ceea ce privește aspectul, comparativ cu pardoseala din vinil din trecut. În comparație cu prețul parchetului și al pardoselii din piatră naturală, pardoseala din vinil în rulouri poate reproduce aspectul lor autentic și este mult mai ușor de instalat.

3 metode de instalare

Există trei metode diferite de instalare a pardoselilor PVC în rola: montare liberă, montare semi-liberă și montare completă cu adeziv. Alegerea metodei de instalare va depinde de dimensiunea spațiului în care se instalează pardoseala și de preferințele dvs.

Montare liberă

Montarea liberă este cea mai simplă metodă de instalare a pardoselilor PVC în rola. Pur și simplu desfășurați ruloul de pardoseală pe subpardoseală și tăiați-l la dimensiunea potrivită. Această metodă este recomandată pentru spațiile mici, unde pardoseala nu este supusă unui trafic intens.

Montare semi-liberă

Montarea semi-liberă presupune fixarea pardoselii pe subpardoseală cu bandă dublu-adezivă. Această metodă este recomandată pentru spațiile medii, cu o suprafață de până la 25 de metri pătrați.

Montare completă cu adeziv

Montarea completă cu adeziv este cea mai sigură metodă de instalare a pardoselilor PVC în rulouri, dar și cea mai complexă. Această metodă este recomandată pentru spațiile mari, cu o suprafață de peste 25 de metri pătrați și pentru spațiile cu trafic intens.

Pași pentru instalarea pardoselilor PVC în rola

 1. Pregătiți stratul suport: acesta trebuie să fie curat, uscat și complet plan. Dacă stratul suport este din beton, este recomandat să aplicați o sapa autonivelanta înainte de a instala pardoseala PVC.
 2. Desfășurați rola de PVC pe sapa și tăiați-o la dimensiunea potrivită
 3. Dacă folosiți metoda de montare semi-liberă sau completă cu adeziv, aplicați adezivul pe sapa conform instrucțiunilor producătorului.
 4. Fixati rola de pardoseală pe sapa, presând ferm pentru a elimina orice bule de aer.
 5. Așteptați ca adezivul să se usuce complet înainte de a utiliza pardoseala.

Curățarea pardoselii din PVC

Pardoseala din PVC este extrem de ușor de curățat și întreținut. Este necesar un program de curățare simplu pentru igienizarea pardoselilor din PVC. Cea mai bună modalitate de a curăța pardoselile din PVC este să o faci o rutină. Curățați pardoseala din PVC cu o mătură sau un aspirator pentru a îndepărta praful, pentru a preveni acumularea de praf și murdărie și pentru a ajuta la menținerea pardoselii.

Pentru a vă proteja pardoseala și pentru a o menține mai igienică și la cel mai bun nivel, utilizați detergenți ușori pentru a elimina praful atât de la plăcile de LVT, cât și de la rolele de PVC, ca parte a unei curățări rapide și delicate a pardoselii din plăci de PVC.

Îngrijirea pardoselii din PVC

Este întotdeauna o idee bună să aveți grijă de pardoseala din PVC, astfel încât să nu fie nevoie să o curățați sau chiar să o înlocuiți.

 • Atașați tampoane de protecție sub picioarele obiectelor grele, scaunelor și meselor.
 • Evitați să așezați obiecte cu tălpi de cauciuc pe o pardoseală din PVC, deoarece acestea ar putea crea pete.
 • Folosiți bariere de praf la intrări pentru a păstra curățenia mai simplă și pentru a evita aducerea murdăriei sau a prafului în interior.
 • Utilizați substanțe chimice organice, delicate sau ușoare pentru a vă curăța pardoseala.
 • Mențineți o distanță/ înălțime sigură între obiectele fierbinți, cum ar fi arzătoarele, cărbunele sau flăcările, și pardoseala din PVC.

Avantajele și dezavantajele pardoselii din PVC

 • Avantaje:
  • Strat de uzură armat cu fibră de sticlă, 100% impermeabil și antistatic
  • Instalare DIY pe majoritatea tipurilor de pardoseală
  • Aspect natural de lemn, piatra sau ceramica
  • Rutină simplă de curățare și întreținere
  • Cea mai rentabilă pardoseală
 • Dezavantaje:
  • Pardoseala din PVC lipită este greu de îndepărtat dacă este lipita permanent
  • Poate fi perforată de obiecte foarte ascuțite
  • Nu are senzația lemnului real

Pardoseala din PVC este o alegere bună pentru cei care caută o pardoseală durabilă, ușor de întreținut și accesibilă. Cu toate acestea, este important să fiți conștienți de dezavantajele sale, cum ar fi faptul că nu este la fel de rezistentă la obiectele ascuțite ca alte tipuri de pardoseli și că nu este ecologică.

De ce să alegeți pardoseala din PVC?

Pardoseala din PVC este o alegere populară din multe motive. Este durabilă, ușor de întreținut și foarte rezistentă la pete și bacterii. În plus, PVC-ul este o opțiune accesibilă, care nu necesită înlocuire frecventă ca alte tipuri de pardoseli. De fapt, majoritatea pardoselilor din PVC pot dura până la 20 de ani fără a necesita reparații sau înlocuiri!

Un alt lucru grozav la pardoselile din PVC este că sunt excepțional de silențioase atunci când mergi pe ele. Acest lucru le face ideale pentru casele cu copii sau animale de companie care se pot speria de zgomote puternice.

Concluzie

Pardoseala din PVC este o alegere excelentă pentru orice locuință sau spațiu comercial. Este durabilă, ușor de întreținut și are un aspect elegant. În plus, PVC-ul este o opțiune accesibilă, care poate dura până la 20 de ani fără a necesita reparații sau înlocuiri.