Covor PVC medical fara lipire - solutia perfecta pentru protejarea pardoselii existente

Cum montam covor PVC antibacterian fara sa distrugem pardoseala existenta?

Sa spunem ca inchiriati un spatiu unde exista instalata o pardoseala din lemn masiv. Sau cabinetul stomatologic pe care urmeaza sa il amenajati se afla intr-o casa din centrul istoric, unde nu putem modifica design-ul interior. Motivele sunt nenumarate, cerintele sunt stricte.

Unitățile sanitare, de la spitale, clinici medicale și centre îngrijire și recuperare, până la cabinete medicale și laboratoare de analize medicale, sunt spatii unde igiena și curățenia sunt mai importante decât orice alte principii de amenajare interioară.

Pardoselile folosite pentru amenajarea unui spital, unui cabinet stomatologic sau a unei clinici medicale trebuie să respecte normativele impuse de Ministerul Sănătății; Acestea trebuie să fie antiderapante și antistatice, fără rosturi (să fie suprafețe continue), foarte ușor de curățat și de igienizat, fabricate din materiale tratate antibacterian.

Ce solutii avem in acest caz?

Producatorii de covor PVC antibacterian au dezvoltat tehnologii de montaj fara adeziv pentru acest tip de pardoseli. Acestea indeplinesc si chiar depasesc normativele din domeniu, se pot monta cu intoarcere pe perete (cu scafa), se imbina fara rosturi folosind cordon de sudura si vin cu declaratie de conformitate pentru institutiile care solicita aceste documente.

In acest articol, va prezentam avantajele acestor solutii precum si informatii tehnice care va vor ajuta sa gasiti pardoseala potrivita pentru dumneavoastra!

Atat Altro cat si Tarkett, pun la dispozitia clientilor covor PVC antibacterian cu montaj flotant, fara adeziv.

Din partea Altro, colectiile Cantata™, XpressLay™, Stronghold™ 30 adhesive-free, Wood™ adhesive-free

Altro XpressLay, revoluționar, premiat internațional, a fost prima pardoseala PVC de siguranță fără adeziv din lume și a fost introdusă pe piață după 5 ani de dezvoltare și testare. În 2019, Altro XpressLay și-a sărbătorit cea de-a 10-a aniversare de a oferi pardoseli sigure în diverse medii.

Cu tehnologia noastră îmbunătățită Altro Easyclean, curățarea pardoselilor noastre fără adeziv a fost mult îmbunătățită. Acestea sunt mai rezistente la absorbția murdăriei, oferindu-le un aspect mai curat, estetic, iar ușurința de curățare este îmbunătățită cu mai puține reziduuri de murdărie de îndepărtat. Pardoseala este, de asemenea, mai rezistentă la pete, asigurându-se că își păstrează aspectul frumos pentru mai mult timp. O pardoseala mai curată, isi pastreaza aspectul fresh pentru perioade prelungite de timp și îmbunătățește bunăstarea personalului, elevilor și rezidenților.

Aceste pardoseli permit instalarea fara adeziv, pentru o economie de pana la 35% la capitolul costuri, economii considerabile de timp precum si mai putine emisii de CO2, cu pana la 50%.

Inventată de Altro, fabricată în Marea Britanie și Germania și realizată cu materiale de proveniență locală, gama include opțiuni de culoare estetică și de design din lemn, oferind flexibilitate completă pentru diferitele domenii de aplicare.

Pardoselile Altro, 100% reciclabile, fără adezivi, oferă o soluție de pardoseală ușoară, rapidă de instalat și rentabilă. Pardoselile noastre durabile economisesc timp, bani și protejeaza mediul.

Cum economisim timp?

 • mai putina pregatire a stratului suport
 • nu este necesara turnarea unei sape autonivelante
 • fara timpi de aplicare si uscare a adezivilor
 • montam, sudam foile de covor PVC folosind cordon, pardoseala se poate utiliza in aceeasi zi!
 • se poate monta peste pardoseli existente, cu conditia ca acestea sa fie in stare buna

montaj-covor-pvc-antibacterian-altro-fara-adeziv

Pana la 35% economie de costuri:

 • nu e nevoie de adeziv
 • fara mirosuri, nu avem nevoie de echipamente de extragere a mirosurilor generate de adezivi
 • taxe de transport mai mici
 • mai putine deseuri la finalul operatiunilor

banda-dublu-adeziva-montaj-covor-pvc-flotant

Cat de sustenabila este aceasta solutie? Luand in calcul o suprafata de 5000m2, comparativ cu un covor PVC traditional, lipit cu adeziv, observam o reducere de 29,300 kg a emisiilor de CO2 in atmosfera.

Echivalentul a 6.3 masini conduse zi de zi timp de un an sau 484 de rasaduri de copaci cultivate timp de 10 ani!

pardoseli-antibacteriene-altro-fara-adeziv

Un video explicativ despre pardoselile Altro fara adeziv:

Din partea Tarkett, solutia vine sub forma colectiei Acczent Excellence Genius 70

Genius Loose-lay in role este alegerea inteligentă și sustenabilă de pardoseală pentru o clădire nouă, dar și pentru a face posibile renovări peste noapte sau pentru a instala și îndepărta cu ușurință pardoseala pe o varietate de suprafete existente.

Această versiune compactă se potrivește în mod ideal nevoilor de trafic foarte ridicate.

Genius este o soluție fără adeziv, rapidă de instalat și ușor de reciclat (atât resturile post-instalare, cât și după consum). Este rezistent la trafic intens și la sarcini de rulare și oferă multiple posibilități de proiectare.

tarkett-acczent-excellence-genius-70-fara-adeziv

Caracteristici cheie

 • Produs sustenabil
 • Versiune compactă pentru zone cu sarcini foarte mari
 • Instalare fără adeziv - Instalare și îndepărtare rapidă
 • Compatibil cu pardoseli umede și pardoseli multiple
 • Eco conceput pentru a fi 100% reciclabil
 • Grosimea stratului de uzură: 0,70 mm

tarkett-acczent-excellence-genius-70-covor-pvc-antibacterian

Disponibila in 21 de design-uri atragatoare, colectia Genius 70 de la Tarkett face parte din selecția circulară care exemplifică principiile din centrul călătoriei noastre către economia circulară - eliminarea deșeurilor și a poluării, păstrarea produselor și materialelor în uz și regenerarea sistemelor naturale. Am simplificat pardoseala durabilă, fiind pionieri în tehnologiile de reciclare post-utilizare pentru un impact cat mai mic asupra mediului inconjurator si asupra oamenilor.

tarkett-circular-selection-sustainability

Video demonstrativ pentru colectia Tarkett Acczent Excellence Genius 70:


Gasiti mai jos, fisele tehnice pentru toate aceste produse:

Lucram sa oferim clientilor nostri cele mai bune solutii de pardoseala, pentru orice scenariu posibil.

In acest sens, va invitam sa ne solicitati ajutorul pentru proiectul dumneavoastra! Mostrele de covor PVC sunt disponibile la cerere, ne puteti vizita la locatia noastra din Str Balomir 32-34, Bucuresti.

Ne puteti contacta prin email la adresa info@pardoseli.ro precum si telefonic la numarul 0744 18 18 18.

Echipele noastre sunt certificate pentru montajul pardoselilor antibacteriene in spatii medicale de trafic intens, institutii publice precum si in proiectele rezidentiale.