10 motive pentru care sa alegi dale PVC si LVT in locul gresiei traditionale

10 motive pentru care sa alegi dale PVC si LVT in locul gresiei traditionale

În căutarea noii tale pardoseli, cea mai uzuala alegere pentru multi ramane gresia ceramica, cunoscuta traditional ca fiind mai accesibilă si mai durabilă. Avand in vedere vechimea acestei solutii de pardoseala, vrem sa va prezentam principalele motive pentru care o pardoseala LVT sau covor PVC in dale reprezinta o alegere mult mai buna, atat din punct de vedere economic precum si durabilitatea acesteia in timp.

Este firesc să comparăm aceste pardoseli, deoarece plăcile ceramice exista de mai mult timp și sunt mai frecvent utilizate.

Cu toate acestea, actuala generație de pardoseli din PVC vine în diverse nuanțe și modele vibrante de culori moderne, care imită podelele din lemn și piatră.

Ce este pardoseala de PVC sau vinil?

Placile de vinil sau pardoseala PVC/ LVT este un tip de pardoseală sintetică multistratificată realizată din materiale plastice precum PVC (policlorură de vinil) și SPC (compozit din plastic din piatră).

Un strat de bază sau un suport, alcătuiește cea mai mare parte a pardoselii PVC. Peste acesta se află un strat de design, care poate imita o multitudine de materiale, inclusiv podele din lemn și piatră. De asemenea, la suprafata covorului PVC exista un strat de uzura de diferite grosimi care protejeaza straturile inferioare impotriva deteriorarii.

De ce trebuie să alegi LVT în locul placilor de gresie

1. Rezistenta

Pardoseala din vinil este cunoscută pentru că este rezistentă. Acest lucru înseamnă că ele sunt rezistente la apă, necesita foarte puțină intretinere si au o durabilitate extinsa.

Datorita stratului de uzură, pardoseala PVC nu se va păta și poate supraviețui traficului intens, ceea ce o face o opțiune bună pentru orice spatiu public sau comercial.

2. Antiderapante

Ați alunecat vreodată sau ați simțit că plăcile de ceramică sau gresie sunt alunecoase? Pun pariu că răspunsul este „DA, tot timpul”... Mai rău, in camerele care folosesc aer condiționat, acest aspect devine mai deranjant.

Acest aspect poate crea situatii destul de periculoase, potential fatale. Pardoselile PVC si LVT nu prezinta risc de alunecare, fiind clasificate pentru trafic intens, cu proprietati antiderapante certificate conform reglementarilor europene.

3. Confortabile, izoleaza fonic

În comparație cu gresia, pardoseala din vinil are o senzație mai „moale” și mai „căptușită” sub picioare, pe care îmi place să o numesc „senzație ortopedică”, datorită compoziției sale stratificate.

Această proprietate o face o alegere mai sigură atunci când aveți copii mici și, de asemenea, absoarbe șocul și evita daunele atunci când un obiect valoros cade pe podea.

Aceste straturi izolează și ajută podeaua să mențină o temperatură constantă indiferent de sezon. Vinilul are și calități de izolare fonică, care servesc la reducerea atât a zgomotului, cât și a ecoului în orice cameră.

4. Instalare rapidă

În medie, o echipă de montatori certificati de pardoseli profesionale au nevoie de o zi pentru a acoperi o suprafață de 100 mp.

Aceeași zonă de acoperire, atunci când utilizați gresie și porțelan, poate dura până la 14 zile. Acest lucru se datorează faptului că pardoseala de vinil folosește un adeziv profesional, iar la instalarea LVT-ului fara lipire, nu este nevoie de adeziv.

În comparație cu ceramica sau porțelanul, pregatirea adezivului necesita timp, tăierea pardoselilor din piatră necesită, de asemenea, utilizarea energiei mecanice sau electrice, în timp ce taierea dalelor PVC sau LVT necesita doar un cutter obisnuit.

5. Înlocuire ușoară

Ați încercat vreodată să îndepărtați o pardoseala din gresie ceramica? Dacă da, veți ști că este o procedură foarte obositoare în care podeaua trebuie spartă și debarasată.

Este nevoie de mult timp, iar procesul de spargere a podelei prezintă un risc de integritate structurală pentru întreaga clădire.

Pentru indepartarea unei pardoseli PVC sau LVT, procesul este foarte simplu, in special in cazul pardoselilor montate fara adeziv.

Dalele LVT pot fi indepartate fara dispozitive speciale iar covorul PVC in dale se poate decoperta folosind utilajele noastre de decopertare pardoseli.

6. Instalare peste suprafete existente

Știați că pardoseala PVC poate fi instalată direct peste suprafețele existente, cum ar fi gresie obișnuită, gresie spartă, terazzo, podele din lemn, precum și podele cimentate cu șapă netedă? Acum știi!

7. Îmbunătățește integritatea structurală și durata de viață a clădirii

Un metru pătrat de dale PVC de 2 mm cântărește aproximativ 4 kg, în timp ce același lucru pentru podelele din ceramică și porțelan cântărește 15 kg, adică de aproape patru ori mai mult.

Acum imaginați-vă că acoperiți primul etaj de 500 mp, pardoseala PVC va adăuga doar 2 tone de greutate, în timp ce podelele din ceramică și porțelan vor pune o greutate uriașă de 7,5 tone pe podea. Înfricoșător, nu?

Acum imaginează-ți că ai mai mult de un etaj, faci calculul?

8. Ușor de curățat și întreținut

Stratul de uzură menționat mai sus este și motivul pentru care o pardoseala PVC este mai ușor de curățat și întreținut.

Acest strat de uzura face curățarea foarte ușoară și deloc costisitoare, economisește timp, fara sa fie nevoie de detergenti specializati.

Se recomandă spălarea uscată o dată sau de două ori pe săptămână și măturarea zilnică. În cazul unei pete încăpățânate, apa caldă cu un mic adaos de otet va indeparta fara probleme acea pata.

Concept Evolution ofera servicii de reconditionare si intretinere covor PVC linoleum Tarkett de trafic intens.

9. Pret accesibil

Accesibilitatea poate fi un argument relativ în funcție de calitatea pardoselilor din ceramică și porțelan în comparație cu pardoselile PVC, totuși un produs de pardoseală din piatră de calitate medie costă cu cel puțin 50% mai mult decât pardoseala de vinil de calitate egală.

Pardoseala din vinil inclina balanta accesibilitatii în privința materialelor utilizate în timpul instalării, precum si in cazul timpul necesar pentru montaj.

Există o zicală populară că „timpul înseamnă bani”. Acest principiu se aplică în favoarea pardoselilor PVC, deoarece costurile de instalare vor fi cel mai probabil mai mici decât podelele din ceramică, și cu un timp de instalare mai scurt, acest lucru fiind în beneficiul persoanelor care construiesc sau renovează cu buget redus.

10. Recenzii pozitive ale clienților

Primim întotdeauna feedback pozitiv din partea clienților noștri, multi dintre ei fiind surprinsi de noua lor pardoseala.

Concluzia

In concluzie, dacă sunteți în căutarea unei pardoseli rezistenta la apă, antiderapanta, durabila, pe care să fie confortabil sa pasiti, ușor de instalat și care necesită puțină întreținere, atunci pardoseala PVC / LVT este solutia dvs.